South American Food Express BV

Over Ons

South American Food Express BV (SAFE BV) is al meer dan 30 jaar de toonaangevende groothandel in exotische levensmiddelen. SAFE BV is een full-service groothandel en distributeur die zich richt op de zakelijke markt. Wij importeren authentieke exotische levensmiddelen uit Zuid-Amerika, Afrika, Azië en de Caraïben. Vanuit onze vestiging in Rotterdam distribueren wij door geheel Nederland. Doordat SAFE BV haar eigen wagenpark beheert, zijn we erg flexibel en kunnen we snel schakelen.

Verder verzorgen wij de export van Nederlandse producten naar het buitenland.

SAFE BV is opgericht door Dhr. D. Bharatsingh, die van jongs af aan in deze branche heeft gezeten. Zijn vader had een groothandel in Suriname en zijn moeder stond op de markt. Eenmaal in Nederland, opende hij een tropische winkel in Amersfoort en daarna in Utrecht. Hierna rolde hij, in 1988, in de wereld van groothandel. Er werd voornamelijk gehandeld in Surinaamse groenten en fruit. Gaandeweg het traject werden diverse levensmiddelen zoals marinades, rijst, etc aan het assortiment toegevoegd voor een zo breed als mogelijk aanbod richting de klant. Met de uitbreiding van het assortiment groeide ook het klantenbestand. In 1992 werden de distributierechten van het Surinaamse softdrink merk Fernandes t.b.v. de Nederlandse markt, toegekend aan SAFE BV. Fernandes Soft drinks waren op dat moment alleen bekend onder de Surinamers in Nederland. Doordat Fernandes in steeds meer winkels te verkrijgen was, groeide ook bij Nederlandse supermarkten de interesse. Door de jaren heen werden steeds meer producten aan het assortiment toegevoegd en werden diverse agentschappen binnengehaald (o.a. KA Drinks).

De tweede generatie draait al jaren mee binnen SAFE BV en inmiddels is de tijd aangebroken om het stokje over te nemen. Doordat het bedrijf inmiddels uit zijn voegen is gegroeid, verhuist SAFE BV in de zomer van 2021 naar een gloednieuw, ruimer, modern pand net om de hoek van de huidige locatie.

SAFE BV staat bekend om haar A-kwaliteit en dagverse producten. Met +/- 2000 producten hebben we een breed assortiment, dus voor ieder wat wils. Het assortiment varieert van kruiden & specerijen tot (alcoholische)dranken en van diepvries tot verse producten. Verder vallen onder dit ruime assortiment ook onze private label merken en agentschappen, YASH, MR. COOL, KA Drinks en Fernandes Softdrinks. Klik hier om een kijkje te nemen in ons assortiment.

De wensen van onze afnemers en klanten staan bij ons hoog in het vaandel, dus hebben wij een adviserende rol richting hen en proberen wij ze op de best mogelijke manier van dienst te zijn. Doordat de distributie in eigen handen wordt gehouden is SAFE erg flexibel. Dagelijks rijden er 12 bestelwagens rond en waar nodig wordt er gebruik gemaakt van externe transporteurs.

Inmiddels heeft SAFE BV zich ontwikkeld tot een heus begrip in regio Rotterdam en ver daarbuiten.

0+
Producten
0%
Verse groenten en fruit
0+
Leveringen per dag
0+
Klanten

Missie

Wij streven ernaar om Nederland te verrijken met de verschillende smaken van de diverse culturen die ons land rijk is. Dit doen wij middels de import en distributie van  ons uitgebreid assortiment hoogwaardige kwaliteitsproducten.

De vraag naar een nieuwe smaakbeleving is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Wij kunnen aan deze vraag voldoen door onze klantgerichte organisatie, uitgebreide distributienetwerken en het continu werven van nieuwe agentschappen.

Wij brengen de Tropen naar u toe!

Menu
DutchEnglishFrench