Distributie & Logistiek

Distributie

Kwaliteit op wielen
SAFE BV beheert een eigen wagenpark met een aantal grote en kleine vrachtwagens om zo flexibel mogelijk op de transportvraag in te spelen. Vanuit ons hoofdkantoor aan de Groothandelsmarkt in Rotterdam bedienen wij de gehele Randstad (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) en omgeving. Daarnaast verzorgen wij het rechtstreekse transport naar Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen & Antwerpen.

Snelle levering
Voor de overige delen van Nederland waar SAFE BV nog geen eigen distributie heeft, werken wij samen met zorgvuldig uitgekozen partners in distributie. Wij controleren daarbij doorlopend de kwaliteit, zorgvuldigheid en klantvriendelijkheid van onze partners. Op deze wijze kunnen wij een snelle en betrouwbare levering garanderen voor al onze afnemers/klanten in geheel Nederland.

Efficiënt en effectief
Onze afdeling planning draagt zorg voor efficiënte en effectieve levering. Zo worden er op vaste dagen vaste routes gereden, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Uiteraard zijn wij ook flexibel om eventuele spoedleveringen in overleg met u te laten plaatsvinden, zodat uw klanten op elk gewenst moment worden bediend.

Vers besteld is vers bezorgd
Omdat wij veelal met verse producten werken, hebben wij ons distributienetwerk zo ingericht dat de producten die u ontvangt ook vers aankomen. SAFE BV zorgt er voor dat de tijdspanne tussen uw order en de daadwerkelijke levering minimaal is. Uw order wordt in de zeer vroege ochtend samengesteld en geladen, waarna de vrachtwagens gelijk op weg gaan. Zo ontvangt u de meest verse producten en geniet uw klant van de beste kwaliteit aan levensmiddelen.

Logistiek

Geen opslag maar doorvoer
Onze logistiek is er zo veel mogelijk op gericht dat de door u bestelde producten zo kort mogelijk in onze magazijnen aanwezig zijn. Wij streven er naar om onze magazijnen te benutten als doorvoerstation in plaats van opslagruimtes. Hoe korter de opslag, hoe kleiner de kans op kwaliteitsverlies.

Constante optimalisatie
SAFE BV is continue gericht op het optimaliseren van het logistieke proces. ‘Nee’ is het enige product dat wij niet wensen te verkopen. Ook de kwaliteit van de producten is iets dat wij niet zullen comprimeren. U kunt ons daarbij helpen door uw orders op tijd te plaatsen en zo optimaal mogelijk af te stemmen op de wensen van uw klanten.

Ordersamenstelling
In de vroege ochtend wordt uw order in ons magazijn samengesteld. Tijdens de samenstelling van de order controleren onze medewerkers nogmaals de kwaliteitseisen van onze producten. Wanneer de order geheel is samengesteld en aan de kwaliteitseisen voldoet wordt deze klaargezet voor transport op volgorde van levering.

Transportvoorbereiding
Na het samenstellen van de orders op volgorde van levering, worden deze in de betreffende vrachtwagen geladen en vertrekt deze in de ochtenduren. De dagelijkse routing/route(s) wordt per vrachtwagen zo efficiënt mogelijk bepaald. Hierdoor voorkomen wij enerzijds tijdsverlies en anderzijds onnodige vervuiling en belasting van het wegennet.

Let’s taste the tropics together!

Menu
DutchEnglishFrench