Zoeken Zoeken

Nederlands Nederlands

Vlees en Vis producten

 

Natuurlijk geconserveerd

Pas sinds de laatste decennia kennen wij het gemak van de koelkast. Van oudsher werden vlees en vis echter ingezouten om bederf tegen te gaan en om het op die wijze langer te conserveren. Tijdens de grote ontdekkingsreizen werden schepen bevoorraad met dit gezouten rundvlees, varkensvlees en vis. Zodoende raakte men in de nieuwe wereld gaandeweg vertrouwd met de specifieke smaak van deze gepekelde producten.

Ooit zo zout gegeten?

Zoutvlees of Carnisa ( gepekeld en gekruid rundvlees) en gezouten varkensstaart ( gepekelde en gekruide varkensstaart ) zijn hele belangrijke componenten voor Surinaamse gerechten. U zult ze dan ook vinden in haast iedere Surinaamse keuken. Net als tongstrelende gerechten met gerookte kippenbouten, kipvleugels en gerookte varkenskrabbetjes. Meer bekend in Nederland, maar niet minder lekker, de gedroogde garnalen en trassi (garnalenpasta), Safe BV heeft het allemaal voor u!

Visserslatijn

Naast de verschillende vleesgerechten is Safe BV ook ruim vertegenwoordigd in het onderzeese segment. Zo voeren wij heerlijke gedroogde en gerookte vis zoals bijvoorbeeld de Koepila of gezouten vis zoals de onvolprezen bakkeljauw. Of wat dacht u van verse, direct na de vangst diepgevroren vissoorten zoals de Kwie kwie,Jarabakka, Red Snapper en Bang bang. Safe BV koopt de vis uit de beste vangsten en volgens de hoogste kwaliteitsnormen.